Gennemsku phishing mails

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Jeg har fået en phishing mail (mail, der forsøger at franarre mig personlige oplysninger) der har så mange fejl, at den er god som skoleeksempel på hvad, man kan se efter. Mange phishing mails indeholder også et link, som man bliver bedt om at klikke på, men det er der dog ikke i denne.

  • 1: Mail fra og Send svar til er forskellige (Emilia og Wendy). Det kan de godt være, men det er et advarselstegn.
  • 2: Mail’en er sendt til “undisclosed-recipients. Det betyder højst sandsynligt at enslydende mails er sent til flere mailadresser. Og med et konkret beløb som omtales i mail’en er det vist ualmindeligt meget usandsynligt.
  • 3: Mit mailprogram (Thunderbird) advarer om at det ligner spam.
  • 4: “We” men ingen underskrift til angivelse af hvem “we” er.
  • 5: Stavefejl kan forekomme i officielle mails fra pengeinstitutter, men det hører til sjældenhederne.
  • 6: Aldrig, som i aldrig nogensinde, sender du et billede af pas, kreditkort eller lignende pr mail – ikke engang til modtagere, som du stoler på. Mail kan opsnappes undervejs og almindelige mails er ikke krypterede. Skal nogen som du kender have den slags så må de stille en kryperet hjemmeside (https: og ikke http:) til rådighed for upload.
  • Jeg kan ikke udelukke at en bank i Guds eget land kunne finde på at bruge den hilsen, men som udgangspunkt så vil et pengeinstitut ikke blande Vorherre ind i sagen.