Hvilken antivirus?

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Windows | 0

Der var engang, hvor man altid var nødt til at installere et antivirusprogram på sin Windows PC. Sådan er det ikke nødvendigvis længere: Ved almindeligt privat brug er Microsoft Defender, som er indbygget i Windows 10 og 11 tilstrækkelig beskyttelse og fuldt på højde med diverse gratis versioner af andre antivirusprogrammer. Hvis du jævnligt besøger mere udfordrende hjemmesider eller til erhvervsmæssigt brug vil vi dog stadig anbefale installation af et antivirusprogram, fx ESET.

Og så kan du også slippe af med de lidt irriterende reklamebeskeder, der jævnligt – og forståeligt nok – vises af gratisprogrammerne. Ikke fordi Microsoft Defender kan da også finde på at gøre opmærksom på sig selv, hvis den keder sig: Jeg fik lige en besked om at Defender havde fundet noget vedrørende virus på en af mine PC’er – og når jeg så klikker på beskeden siger den at det den har fundet er 0 virusser. Tak, tak.

Microsoft vil også meget gerne have at alle de små ekstraprogrammer, som du installerer på din Windows PC, kommer fra Microsoft Store – også selv om det er gratis programmer. De gør hvad de kan for at få dig indlemmet i deres økosystem. Du kan dog slå denne advarsel fra (men Microsoft kan godt finde på at slå den til igen ved en Windows-opdatering). Klik på “Afvis” App og browserstyring på sikkerhedsoversigten: