NemID til MitID

Det skrider fremad med udskiftning af NemID med MitID, men der vil stadig være en rum rtid, hvor du kan blive bedt om at bruge den ene eller den anden, så fjern ikke din NemID app fra telefonen (eller smid ikke dit papkort væk) blot fordi du har fået MitID installeret.

Det kan være lidt forvirrende at MitID skal “aktiveres” mindst 2 gange: Man skal aktivere sin tilmelding til MitID systemet på nettet og så skal man aktivere alle de “nøgler” man ønsker at bruge – det vil for de fleste være den nøgle, der består af en app som du har installeret (og aktiveret) på din mobiltelefon.

Tilsyneladende så er der nogen, der bliver bedt om at bekræfte deres identitet med deres pas og nogen gør ikke. Jeg havnede i en mellemgruppe: Jeg skulle bruge mit pas, men da den meldte en fejl i scanningen, så virkede det alligevel. Det skal man tilsyneladende ikke tage så tungt.

Det er muligt at få hjælp hvis man har problemer med at få aktiveret sin MitID nøgle – selv om hjælpen fra MitID organisationen nogen gange består i en henvisning til Borgerservice eller til din bank.