Google Analytics i strid med GDPR

Google Analytics indsamler personoplysninger og overfører dem til USA hvor bl.a. efterretningstjenesterne kan forlange at få dem udleveret. Det er i strid med EUs GDPR regler. I hvert fald ifølge datatilsynet i Østrig og i Frankrig (Eksperterne er enige: Ny fransk afgørelse klemmer livet ud af Analytics i Danmark | Version2). Nu bliver det jo så lidt spændende at se, hvor lang tid de fleste firmaer ufortrødent bliver ved med at anvende Google Analytics til deres markedsføring: “Det har vi jo altid gjort og det er ikke så lige til at erstatte det med noget andet”.

Computerworld har en artikel om alternativer – herunder også at blive ved med at bruge GA men med tilføjelse at diverse juridiske dokumenter, der kan “løse” problemet (sådan går det når man sætter jurister til at bestyre sikkerhed): Tre løsninger, der er gode at kende til, hvis Google Analytics bliver lagt i GDPR-graven – Computerworld

Man kan jo også vælge at bruge noget andet end GA, se fx denne oversigt: List of web analytics software – Wikipedia