MitID udskudt til 31.10.22

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Man fristes næsten til at sige “indtil videre udskudt”. Denne gang er det fordi de mange brugere der løber ind i problemer med at få oprettet MitId har givet problemer på Borgerservice i flere kommuner.

Dette og andre relevante nyheder om it sikkerhed kan du lytte til en en kort lydfil, der udgives ugentligt af Leif Jensen fra sikkerhedsfirmaet ESET: cybervejret.dk/ Han har i øvrigt også en blog, hvor han skriver om cybersecurity, fx kan du her finde en forklaring på hvad Dark Web er:

dark-web-nettet-du-ikke-kender-1 – du kan også nøjes med den korte version: Dark Web er en del af internettet, hvor der er større sikkerhed og derfor kan man kun bruge den del af nettet med TOR browseren, som bl.a. krypterer alting. Da det er mere sikkert er det også her man ser mange kriminelle tilbyde lyssky services, men det er langt fra alt, der er kriminelt. Leif skriver også at søgemaskinen DuckDuckGo.com (som jeg bruger) er en del af Dark Web, men det er lidt misvisende: DucjDuckGo er en almindelig søgemaskine, der foretrækkes af mange fordi den ikke sladrer om dine søgninger til Google.

Du kan også vælge at følge med i Mit digitale Selvforsvar som udgives af forbrugerrådet Tænk: mit-digitale-selvforsvar.