Fredag d. 13.

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Der knytter sig meget overtro til den uheldsskabende fredag d. 13. Det kan blandt andet læse om hos videnskab.dk. Men i it sammenhæng er der dog også en helt reel trussel – eller det var der tidligere: En af de første virusser, der havde forsinket aktivering, var programmeret til at ødelægge filer og data på den første fredag den 13. efter at den var kommet ind på PC’en. Det var helt tilbage i 1988. Metoden med at udføre den skadevoldende aktivitet senere end lige efter, at virus var kommet ind på PCen kunne både være med til at sløre, hvordan virus var kommet ind og til at sikre en større spredning inden den blev opdaget. Den var kendt under navnet Fredag d. 13 eller Jerusalem. Se kort beskrivelse her. (Sammenknytning med årsdagen for staten Israel forekommer mig lidt besynderlig: Israel blev stiftet 14. maj 1948).