Open Source alternativ til MacOS

posted in: Linux, Mac, iPad, iPhone | 0

InfinitelyGalactic var ikke helt tilfreds med de ændringer som Apple har annonceret til MacOS, så han besluttede sig for at installere Linux og tilpasse det indtil han fik det, han opfatter som de vigtigste fordele ved MacOS. Altså ikke en Linux, der ligner MacOS, men en Linux, der opfører sig som MacOS.

De ting fra MacOS, som han ønsker sig af sit alternativ til MacOS system er:

  • Søgning i hele systemet
  • Simpelt og let administrerbar notifikationssystem
  • Samlet implementering af systemindstillinger, så man ikke skal lede overalt.
  • Integration med smartphone (KDE Connect)
  • Gennemført og enkelt design af vinduer m.v.
  • Multitouch
  • Sikkerhed med fokus på beskyttelse af personoplysninger
  • Smukke baggrunde
  • Høj kvalitet brugervenlige applikationer til “alting”: Stifinder, Notes, Musik, Fotos, Office-programmer og adgang til lagring i skyen.

Han vælger at bygge sit Linux system med udgangspunkt i ElementaryOS (Debian/Ubuntu-variant), som umiddelbart giver ham en del af de ting han ønsker sig. Han finder det vigtigt at installere et par ekstra app stores (elementary benytter ubuntus app store) for at få adgang til flere og nyere programmer: Flathub og Snap Store – og forklarer hvordan fra ca 14 min inde i videoen. Fra ca 25 min kommer han med en række anbefalinger til hvilke programmer han synes også skal installeres.

Se hans video med en gennemgang af hvad han anbefaler:

Jeg installerede elementaryOS i en virtuel maskine (VirtualBox under Windows) med 4 GB RAM, 32 MB grafik og 12 GB harddisk. OK til en test, men lidt i underkanten til permanent brug. Installation af printer går næsten lige så let som på en Mac.