Open Source alternativ til Windows 10

posted in: Linux, Windows | 0

Linux er Linux men findes i mange smagsvarianter og nu er der nogle brasilianske udviklere, der har lavet en Linux udgave, der ligner Windows 10 så meget, så ens første reaktion, når man ser den, er “der er et eller andet besynderligt ved den Windows 10, men hvad er det?” Og udviklerne har muligvis også selv været lidt i tvivl: I hvert fald så kalder de den på skift LinuxFx, Windowsfx 10 og WinFx.

Stifinderen i LinuxFx

Udviklerne har gået efter at opnå lighed på (i hvert fald) 3 områder: Udseende, med valg af ikoner, som er kendte fra Windows versioner, kontrolpanelopbygning, så adgang til diverse ændringer af opsætning sker gennem menubetegnelser, som svarer til Windows betegnelser samt en forbedret integration til Wine og mulighed for installation af Microsoft .net (fra WinFx settings: .net framework 4 – det tager laang tid), så det bliver lettere at få Linux til at køre et Windows-program.

Jeg installerede LinuxFx i en Virtuel Maskine i Virtualbox på min Windows PC: 4 GB RAM + 64 MB grafikkort + 20 GB harddisk. Jeg indtastede ip adressen på en Brother printer og 1-2-3 så fandt LinuxFx driverne og oprettede køen.

Udviklerne oplyser om Linuxfx Operational System 10 (Winfx):
– Kernel 5.7.8
– Cinnamon 4.6
– Pbis and Closed in directories (CID) for Active Directory
– Linuxfx Core tools (control panel and others tools)
– Wine + Linuxfx tools for .MSI and .EXE double click easy
– Samba + Linuxfx network tools for simple network

Du kan også få en hurtig videogennemgang fra Linux For Everyone på Youtube.

Endnu en anmeldelse: https://news.softpedia.com/news/this-linux-os-looks-exactly-like-windows-10-is-bad-news-for-microsoft-530527.shtml