Dropbox

posted in: Hjælpeprogrammer, Tips | 1

Dropbox er et fremragende system til backup og deling af dokumenter m.v. mellem flere computere, telefoner m.v.

Og til mange anvendelser er det både enkelt og gratis: Dropbox giver dig gratis 2 GB plads knyttet til en konto med din emailadresse.

Dropbox består af noget lagerplads og 3 forskellige måder, man kan bruge det på: (1) Den mest indlysende er, at når man har oprettet sin konto, så har man adgang til at lægge filer op via Dropbox hjemmesiden og man kan hente dem ned igen fra samme hjemmeside – også hvis du er logget på siden fra en anden computer.

(2) Men den enkleste måde, at bruge Dropbox på, er ved at installere Dropbox programmet på din computer: Det opretter en mappe, der hedder Dropbox og alt hvad du lægger i den mappe bliver automatisk kopieret op i din Dropbox mappe i skyen. Så nu har du både fået lavet en ekstra sikkerhedskopi og fået lagt nogle dokumenter, så du kan se på dem fra en anden computer – med eller uden Dropbox programmet installeret.

(3) Den tredje metode til at få fat i de dokumenter du har på Dropbox er ved at installere Dropbox programmet på din telefon: Hent det i Google Play butikken, hvis du har en Android telefon eller tablet og hent det i App Store his du har en iPhone eller iPad. Det er gratis. Tilslut til App Store / Google Play og søg efter Dropbox, vælg Hent og Installer. Installationen kræver tilpas nye udgaver af telefonens styresystem, men du får besked, hvis din udgave er for gammel. Når du har installeret programmet prikker du på programmets ikon – første gang beder den om dine login oplysninger og derefter viser programmet, de mapper og filer du har liggende i Dropbox.

Med metode 1 og 3 gør man aktivt noget for at lægge et dokument op eller hente det ned – selv om det højst er et klik eller to. Men med metode 2 foregår det helt automatisk i baggrunden. Og dropbox er oven i købet så smart, at en evt. ny udgave af et dokument ikke nødvendigvis skal have alle data sendt op i skyen igen: Dropbox opdaterer kun de ændrede dele, så det er ret hurtigt.

Hvis du ikke har en Dropbox konto kan du gratis oprette en konto på https://www.dropbox.com/

Du får valgmulighed mellem en enkeltperson udgave og en team udgave. Hvis du – indtil videre – kun har behov for gratis versionen vælger du “som enkeltperson”. Du vil stadig kunne dele dokumenter.