Hjemmearbejdsplads og arbejdsmiljø

posted in: Tips | 0

Corona pandemien har lært os, at det er muligt at arbejde hjemmefra. Og formodentligt har vi lært det så godt, så hjemmearbejdspladser i langt højere grad bliver virkelighed fremover. Men husk at passe på arbejdsmiljøet – mange ergonomiske, lyd- og synsmæssige påvirkninger er ikke noget der umiddelbart viser en eventuel skadevirkning, så du bør tjekke diverse gode råd og regler.

Hvis du søger bredt, kan du fx bruge betegnelsen WFH (Work From Home), men det vil give dig alle mulige søgeresultater med både datasikkerhed og opretholdt produktivitet, så hvis du især ønsker vejledning vedrørende arbejdspladsens indretning, kan du jo gå efter Arbejdstilsynets vejledning. Rent lovgivningsmæssigt, så er en hjemmearbejdsplads, der bruges mere end én dag om ugen en arbejdsplads hvor arbejdsgiveren har ansvar for dens indretning lige som alle andre.

Akademikernes Centralorganisation har også lavet en lille vejledning om indgåelse af lokalaftaler vedrørende hjemmearbejde.

Her er et enkelt eksempel på en liste med 32 gode tips om alt muligt vedrørende WFH (engelsk) – den kan vise, hvor bredt problemstillingen spænder.