Reminder, påmindelse, todo, aftalevarsel

posted in: Hjælpeprogrammer, IT skolen, Tips | 0

Vi har alle jævnligt brug for at blive mindet om et eller andet. Og det er der heldigvis mange muligheder for at få hjælp til fra it verdenen. Så når Beskæftigelsesministeriet eller Udbetaling Danmark ikke længere magter at sende besked til folk, om at de skal søge om folkepension, så er der heldigvis mange muligheder, for at du selv kan sørge for at blive mindet om den slags og andre begivenheder ude i fremtiden.

A: Telefonen: Hvis du har en Smartphone af en eller anden slags, så har den et indbygget kalenderprogram, hvor du kan registrere aftaler langt ud i fremtiden og bede om, at blive påmindet et stykke tid før aftalen indtræder. Hvis din mailkonto er tilknyttet et posthus, der også understøtter kalendere (fx en gmail konto, en iCloud konto eller en postkasse på en Exchange/Office365 mailserver), så kan din registrering af en aftale ses på både din telefon og på andre enheder, fx Windows PC eller Mac.

B: Specialprogram: Der findes masser af programmer som du kan installere på din telefon eller PC/Mac som kan bruges til registrering af aftaler – søg typisk efter Reminder, Tasklist eller ToDo i AppStore eller iTunes Store.

C: Email program: Hvis du bruger Outlook eller Gmail har du mulighed for at sende en email på et senere tidspunkt. Microsofts vejledning til brug af udskudt forsendelse fra Outlook finder du her. For Gmails vedkommende kræver det Google Spreadsheets og en tilføjelse. Du kan finde en detaljeret vejledning her.

D: Internet service: Du kan også benytte en service fra Internettet, fx InfoShares enkle MindMigOm service, som du finder her.- det er gratis at have 5 påmindelser stående og de kan løbende skiftes ud. Der er andre Internet services, der gør noget tilsvarende – fx LetterMeLater, som måske er knap så enkel som InfoShares, men som også giver flere muligheder, fx vedhæftede filer og afsendelse til andre end dig selv.

E: Få sendt en SMS: Enkelte teleselskaber, fx Telmore, tilbyder, at du kan registrere en SMS til afsendelse på et senere tidspunkt. Man logger ind på sin abonnementsprofil og opretter en Web-SMS.