Fjernskrivebord fra en billig tynd klient

posted in: Tips, Windows | 0

Man kan købe tynde klienter fra HP, Wyse m.fl. så din PC arbejdsplads i virkeligheden blot er et vindue ind i en Windows-PC, som kører på en anden maskine et eller andet sted. Typisk en Terminal Server eller en Citrix Server. Især når mange brugere skal bruge samme software og opsætning er det jo ganske smart, at al opdatering kan laves på een maskine. Og så selvfølgelig hvis man sidder et sted, hvor forbindelsen til omverdenen (og til dit eget kontor) ikke er voldsomt hurtig.

Du kan gøre nøjagtigt det samme ved at aktivere Fjernskrivebord (RDP eller Remote Desktop Protocol) på en Windows PC. En ældre, evt. anskaffet brugt, Windows PC vil ofte være billigere end en ny Tynd Klient.

Eller du kan bruge en Raspberry Pi microcomputer til at levere dit fjernskrivebord. En standard Raspbian installation på en Raspberry Pi indeholder ikke et RDP program, men flere forskellige kan hentes fra den indbyggede software opdatering, fx:

sudo apt-get install rdesktop
sudo apt-get install remmina remmina-plugin-rdp

Eller man kan benytte sig af en specielt tilrettet udgave som leveres af NComputing – se en anmeldelse her fra TechRepublic.

Du kan i øvrigt også gøre det modsatte: Altså gøre en Raspberry Pi i stand til at blive benyttet fra Windows Fjernskrivebord eller en anden rdp klient: apt-get install xrdp