Windows 11

posted in: Software, Windows | 0

Microsoft lancerede Windows 10 under overskriften “den allersidste version af Windows”. Og nu er det så Windows 11, de leverer. Onde tunger påstår at det i og for sig godt kan være rigtigt: Windows 10 var et operativsystem mens Windows 11 – til trods for at brugerne betaler for det – er en reklameplatform.

Og der er ganske mange ting, som man bør prøve at ændre i en standardinstallation af Windows 11: Hvordan slipper man for at man skal logge ind på sin egen PC via Microsoft, hvordan slipper man af med diverse programmer, som man ikke har bedt om og som ikke er en del af operativsystemet (bloatware) og hvordan får man Windows til at sladre mindre om hvad man laver hjem til Microsoft.

Det sidste kan man være fristet til at være ligeglad med for Microsoft er jo slet ikke i nærheden af at misbruge sin viden om dig på samme måde som Google og Facebook kan, men det skaber trods alt en voldsom mængde internettrafik som skal energiforsynes et eller andet sted fra og som får din PC til at opleves langsommere end den burde være.

Denne 23 min video fra Craft Computing gennemgår hvad du kan gøre for at fjerne uønskede elementer fra Windows 11.

Videoen omtaler et hjælpeprogram, der kan foretage mange af disse indstillinger for dig, mere eller mindre automatisk. Du finder det her Releases · builtbybel/ThisIsWin11 · GitHub. Microsoft har også lavet et hjælpeprogram, som kan hjælpe dig med at fjerne en del bloatware manuelt: Læs hvordan her: How to Quickly Remove Bloatware From Windows 11 (makeuseof.com) eller i denne vejledning: 4 Ways to Remove Bloatware from Windows 11 (partitionwizard.com).