Smugmug billeddeling

posted in: Tips | 0

smugmug.com er en brugervenlig billeddelingstjeneste. Dem er der mange af – også en hel del gratis – men med smugmug kan du gå et skridt videre og bruge siden til at sælge dine billeder. Det kræver dog et af de lidt dyrere abonnementer (ca $16/md). Med et almindeligt abonnement (ca $5/md for ubegrænset plads) kan du bruge siden til at gemme dine egne billeder og evt. vælge at dele dem med offentligheden og du kan vælge mellem mange forskellige måder at sætte billedvisningen op på. Deling med udvalgte venner og familie, “private sharing” kræver dog det lidt dyrere abonnement (til $7,50 pr md). Det kom en lille smule bag på mig, at delingen også indebærer deling af billedets EXIF oplysninger og geografiske koordinater for hvor, jeg havde haft min telefon fremme for at tage et billede. Det kan dog slås fra i systemets opsætning.

smugmug side

Har du lagt en masse billeder på smugmug men ønsker ikke at fortsætte med at bruge det, så er det ret enkelt at hente billederne ned på din egen computer:

Klik på “Organize”:

Vælg derefter billedsamling og klik på download knappen. Derefter danner systemet en .zip fil med alle billeder i denne samling og du kan enten vente på at .zip filen er dannet eller gå videre med at lave noget andet og så vente på at du får en email med et link til den dannede .zip fil. Når .zip filen er hentet ned på din egen computer kan du pakke den ud og lægge billederne som du nu plejer.

Hvis du gerne vil have dine billeder liggende i “din egen sky” så du ved præcist hvor billedfilerne er, men dog kan se dem hvor som helst og vælge at dele med andre, så kan du fx bruge “owncloud” – ikke nær så smart præsentation overfor de besøgende, men billederne kan også her vises som et billedgalleri eller i en filoversigt og i fuldskærmsvisning uden at man behøver at hente dem ned. Hvordan får man en owncloud server? Tjae, start med at kontakte InfoShare, så har vi et par forslag.