Online uddannelse (videokurser)

posted in: Programmering, Tips | 0

Man kan finde næsten al viden på nettet. Youtube instruktionsvideo i hvordan man laver et strygejern om til en helikopter. Pdf fil med gennemgang af de danske dagpengeregler. (Førstnævnte er nemmere at forstå end den sidstnævnte) O.s.v.

Og man kan også finde deciderede kurser, hvor instruktøren har gjort sig umage med at lave et samlet kursusforløb med videoer, test og eksempler. Og ganske mange af dem er fremragende. Og nogen er endda gratis eller næsten gratis. Nogle af de gratis kurser er så ganske vist med mere eller mindre skjult reklame for et bestemt firma eller produkt.

Den formodentligt største kursusportal er udemy.com der med p.t. 40.000 kurser i alt fra håndbog i vegetarisk kogekunst til fysiskundervisning i radioaktive stoffer byder på lidt af hvert.

Men ellers er der – måske ikke overraskende – en kraftig overrepræsentation af kurser i it, programmering og webdesign.

eDX og Coursera har masser af gratis kurser (eller gratis i en kort prøveperiode) udbudt fra forskellige universiteter og virksomheder.

edureka.co har mange kurser i dataanalyse, business-software og programmering: Clikview, tableau 10, Salesforce o.s.v.

Udacity har mange kurser i robotteknologi, data science og smartphone programmering.

Lynda.com (ejet af LinikedIn) benytter en abonnementsmodel og indeholder næsten 6.000 kurser i kategorierne Developer, Business, Design, Web, Photography og Marketing

og codelara.com med kurser i webdesign, Linux og smartphone programmering.

Og zenva.com har endnu mere fokus på programmering, fx spiludvikling til smartphones og en del javascript, html5 og css3.

cybrary.it kan du finde mange gratis kurser i cyber-sikkerhed.

 

Mange af disse uddannelsesportaler har løbende rabattilbud, så hvis man er interesseret, kan det godt betale sig at holde lidt løbende øje med siderne.

En del af portalerne har også mulighed for at man kan melde sig som instruktør og benytte deres værktøjer til opsætning og markedsføring af sine egne kurser.

Sådan en hjemmesider er fx teachable.com, der i øvrigt også henviser til nogle af de kursusportaler, som er lavet med deres værktøjer. fx codelara nævnt ovenfor og annapurnaliving.com, med beskedne 3 kurser, heraf et i at være mor.