Lukket Gmail konto

posted in: Tips | 0

Hvis du foretager dig noget “ulovligt” med din gmail konto – eller nok så sandsynligt: hvis din gmail konto bliver hacket og brugt til ulovlige aktiviteter – så kan du bede Google om at genåbne kontoen. For at Google kan kommunikere med dig om genåbningen, skal du have adgang til en anden mailadresse, som virker. Hvis ikke du allerede har en ekstra mailadresse, kan du fx oprette en gratis postkasse hos Microsoft. Gå til http://www.outlook.com og vælg “Sign up”. Bemærk at en konto hos Gmail og hos Outlook.com giver dig både postkasse, kontaktpersoner og kalender og at disse kan synkroniseres med din telefon – det er ikke en selvfølge for alle andre postkasser: Mange er “kun” til email (som dog altid vil kunne forbindes til både telefon og computer).

Derefter udfylder du Googles formular her: https://support.google.com/accounts/contact/disabled2

Hvis problemet kun skyldes, at du har glemt dit password til din gmail konto, kan du i stedet prøve at få det tilbage med formularen her: accounts.google.com/signin/recovery

Hvis din Gmail konto har været hacket, skal du straks, når du får adgang ændre dit password, men desværre har forbryderen allerede indsamlet så mange informationer om dig og din konto, at det nok er en god idé, at stoppe helt med at bruge den pågældende konto. Du kan dog tage en sikkerhedskopi af alle dine kontaktpersoner (se artiklen om Autocomplete) og du kan evt. overveje at registrere din nye e-mail adresse som en videresendelses-adresse fra din Gmail postkasse (Indstillinger – Videresendelse – Tilføj mailadresse).

Nogle af Googles formularer har været kopieret af forbrydere, så husk at tjekke, at du er på en hjemmeside, der tilhører google.com (eller brug min henvisning ovenfor):