Hjemmesider for begyndere 4

posted in: IT skolen, Tips | 0

Brug af WordPress

WordPress er det mest udbredte CMS til at lave hjemmesider. Og da det samtidigt er et Open Source system, der er åbent for udvidelse fra hvem som helst, der har evnerne og tiden, så vokser det hele tiden med nye muligheder. Men ikke på en totalt uoverskuelig måde for den grundlæggende del af WordPress ændrer sig ikke voldsomt.

En installation af WordPress til en hjemmeside vil typisk bestå af 3 ting:

  • Grundlæggende WordPress
  • En template (tema), der styrer udseendet
  • En eller flere plugins, der giver ekstra funktionalitet

Der er tusindvis af templates og plugins så man burde altid kunne finde noget man sætter pris på. Men det kan tage lang tid at lede. Hvis man kan benytte den grundlæggende del af WordPress, så kan man vedligeholde sin hjemmeside helt uden at man behøver at kende til templates og plugins.

Det grundlæggende WordPress består – som andre CMSer – af en frontend (det læserne ser) og en backend (der hvor man laver alle ændringerne). Det grundlæggende WordPress giver også mulighed for at man kan redigere sine indlæg i fx Microsoft Word på sin egen PC og så udgive det nye indhold med et enkelt klik.

Der findes adskillige vejledninger til brug af WordPress og da vi går ind for genbrug, så er der her en henvisning til en online vejledning lavet af Henrik Isen: wordpress-manual og her er der en meget omfattende vejledning, der benytter online videokurser, så det er meget nemt at gå til: nemprogrammering.dk WordPress kursus

Man kan søge efter templates og plugins direkte i WordPress backend’en eller man kan søge generelt på internettet. For at få et indtryk af, hvor forskelligt en WordPress hjemmeside kan se ud, kan du bladre lidt rundt i de flere tusinde temaer, der findes på Themeforest. Temaer på Themeforest er betalingstemaer til $30 – $60, men der findes også adskillige gratis temaer.

ashampoo_snap_2016-10-14_17h52m25s_004_ ashampoo_snap_2016-10-14_17h51m30s_003_