For stor til at være så lille

posted in: IT skolen, Tips | 0

Jeg tænker på mobiltelefoner (smartphone). Jeg har betydeligt mere computerkraft i min skjortelomme end jeg for “ganske få år siden” havde til at levere computerkraft til et analyselaboratorium med 20 brugere. Og egentligt er det jo synd, at alle de kræfter skal være forbeholdt mig alene.

Så en af mulighederne er at sende skærmbilledet fra din smartphone op på dit TV. Det er ganske enkelt, hvis du anskaffer en Chromecast enhed, som du kan sætte ind i en HDMI port på dit TV (Chromecast enheden skal også have strøm og for ca 300 kr får du både Chromecast og strømforsyning). Derefter downloader du Chromecast programmet til din smartphone og beder det om at finde din Chromecast enhed – bemærk at telefon og chromecast skal være tilsluttet til den samme trådløse router eller accesspoint; det er ikke nok, at de er på det samme lokale netværk. Chromcast kan både bruges til at sende hele telefonens skærmbillede op på TV’et og til at sende billede + lyd fra udvalgte programmer, fx YouTube app’en. Din smartphone skal mindst have Android version 5 eller iOS 7.0. Nedenfor er det Robert de Niro, der danser til toner fra Leonard Cohen på en YouTube video – og billedet er endda taget med den samme telefon. Chromcast enheden sidder til venstre for TV’et.

20160930_185748

Hvis du synes dit TV er for lille kan du også slutte enheden til en projector med HDMI indgang. Chromecast er Googles videreudvikling af Miracast standarden, men de er ikke kompatible og Miracast sender kun billede.

Hvis du foretrækker en ledningsforbindelse kan du købe et MHL kabel for knap 200 kr. MHL kablet sættes i TV eller Projectors HDMI stik og tilsluttes til telefonen med et microUSB stik. Men bemærk at ikke alle telefoner understøtter MHL, så det skal du tjekke først.

Nedenfor ser du en batteridrevet LED projector og et tilhørende MHL kabel. Det er som at have sit eget klasselokale med i lommen. Projektor med tilhørende kabel koster ca 2.500 kr incl. moms, men med sin lysstyrke på 150 lumen er den dog ikke i nærheden af standard projektorer med 2 – 5.000 lumen. De er så også noget dyrere – og større.

20160930_190105

Du kan finde flere oplysninger om andre metoder til at sende lyd og billede ind på dit tv i denne artikel fra HowToGeek (engelsk)