Hurtig PC og prisforhold

posted in: Tilbud, Tips | 0

Hvad er en hurtig PC? Vi bliver tit spurgt om en PC så er hurtig. Næsten lige så tit som vi får spørgsmål om vi har en billig, brugt PC, som ikke skal kunne noget særligt – bare lidt spil.

For at tage det sidste først: Der er næsten ikke nogen PC-programmer, der er mere krævende end moderne spil og man kan snildt betale lige så meget for selve grafikkortet som for resten af PC’en før man er nogenlunde tilfreds. Altså med mindre vi taler om 7-kabale og lign. Så en billig, brugt PC og spil er en kombination, der ikke findes.

Almindeligt kontorarbejde: Mail, internet og tekstbehandling stiller ikke de store krav til en PC. Medmindre man har mange faner åbne i sin Internet Browser: Min Firefox browser bruger lige nu over 1 GB hukommelse og min Chrome browser bruger ca 1,2 GB. Regneark kan være lidt mere krævende og billedbehandling er endnu mere glad for en hurtig PC.

Så hvad rækker din pengepung til og hvad skal du se efter? De vigtigste dele af PCen m.h.t. hvor kraftig den er, er cpu type (fx i3, i5, i7), mængden af RAM eller hukommelse (fx 2, 4, 8 GB) og harddisktypen (Almindelig SATA disk med mekanisk roterende skiver eller SSD memorybaseret disk – eller en kombination). For at give dig et indtryk af, hvad øget kraft i PCen koster, har vi her listet en række af vore aktuelle tilbud på Fujitsu PCer, der er ens bortset fra ovenstående hovedingredienser (og ja, vi har mange andre modeller):

De nedenstående PCer leveres alle med både Win7 og Win 10 og de er alle i et D556 desktop kabinet og det ser ud  som den slags plejer:

esprimo-d556

De nedenstående priser er Fujitsus aktuelle kampagnepriser (incl. moms, excl. forsendelse), der udløber 5. september og de ligger 800 – 1500 kr under normal pris.

 

  • Intel Pentium G4400, 4 GB RAM, 500 GB HDD: 2.747,50 kr (Vælg kun en Pentium CPU hvis du virkelig skal spare)
  • Intel Core i3, 4 GB RAM, 500 GB HDD: 3.093,75 kr (En del hurtigere PC for bare 350 kr ekstra)
  • Intel Core i5, 8 GB RAM, 1 TB HDD: 3.781,25 kr (Dobbelt op på det hele for 700 kr ekstra)
  • Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD: 4.122,50 kr (Mindre, men hurtigere harddisk for 350 kr ekstra)
  • Intel Core i7, 8 GB RAM, 512 GB SSD: 6.325,00 kr (hurtigste cpu og stor, hurtig harddisk for 2.200 kr ekstra)

Der er selvfølgelig flere detaljer, både i PCens ydeevne (fx er der mange forskellige i5 cpu’er) og husk også at vurdere størrelse og støjniveau. Og farve, hvis du synes det er vigtigt. Men forhåbentligt kan de ovenstående eksempler hjælpe dig til at finde dit kompromis mellem pris og ydeevne.