USB printer som parallel printer

posted in: Tips, Windows | 0

Du har et fremragende, men ældre program, som kun kan printe på en parallelports tilsluttet printer. Og du har en lidt nyere PC, som ikke har nogen parallelport. Eller en printer, som kun kan tilsluttes via USB eller netværk.

Fortvivl ikke – det er relativt let klaret:

Programmet kender ikke meget andet til printeren end at den sidder på PC’en port LPT1: så det skal vi få din USB printer til at lade som om:

 1. Installer USB printeren helt normalt (husk altid at installere printerdriver fra medfølgende CD inden du tilslutter printeren fysisk)
 2. Fortæl Windows at denne printer er en delt printer: Startknap – Enheder og printere – højreklik på USB printeren – menupunkt Printeregenskaber – vælg fanen Deling og sæt flueben i [ ] Del denne printer. Du kan nu skrive et navn i feltet Sharenavn – skriv et kort navn uden mellemrum og andre specialtegn, fx USBprinter
 3. Printeren vil nu være tilgængelig som en delt printer på din PC. Så vi skal også kende navnet på din PC: Startknap – højreklik på ordet Computer i menuen, vælg Egenskaber, Computernavnet finder du et stykke nede på siden.
 4. Nu skal vi bruge de oplysninger, vi har fundet til at “snyde” PCen til at tro, at det er en parallelprinter: Startknap – søg efter cmd i søgefeltet – højreklik på cmd.exe, der vises øverst og vælg “Kør som administrator”. Så får du et sort vindue, hvor du skriver (med [..navn] erstattet af de rigtige navne:
  NET USE LPT1: \\[PC-Navn]\[Printer-navn] /PERSISTENT:YES
 5. Altså fx – med mit PC og printer-navn:
  NET USE LPT1: \\Dell3020\USBprinter /PERSISTENT:YES
 6. Så kan du lukke det sorte vindue og printeren er klar til at blive brugt som en parallelprinter på LPT1: (Dit program kan evt. være indstillet til at lede efter printeren på LPT2: eller LPT3: og så skriver du selvfølgelig det i stedet for. Husk kolon (:).
 7. Hvis Windows glemmer din indstilling (det burde den ikke, når du har skrevet /persistent:yes) så kan du etablere den igen ved blot at bruge pkt 4 (5) ovenfor.

Hvis dit program tror at du bruger en matrixprinter, der skriver linie for linie, så kan du komme ud for, at en printer, der skriver hele sider, altså fx en laserprinter . ikke skriver noget før den har modtaget en hel side eller en sideskifts-kommando, men styreprogrammet til printeren (printerdriveren) vil som regel finde ud af det automatisk. Ellers må du kontakte os.

Der er lidt mere om oprettelsen her (på engelsk):

http://superuser.com/questions/182655/how-do-i-simulate-a-parallel-lpt-printer-with-a-usb-printer

og der er mere om Net Use kommandoen generelt her:

http://pcsupport.about.com/od/commandlinereference/p/net-use-command.htm