Blækprintere og vedligehold

posted in: IT skolen, Tips | 1

Sluk aldrig for strømmen! Enten lad printeren slukke sig selv eller sluk på printerens sluk knap. Det værste, der almindeligvis kan ske for en blækprinter, er at der sidder størknet blæk i de tynde kanaler, som benyttes til at sprøjte blæk på papiret. Det er stort set umuligt at rense og printeren er lige til genbrugspladsen. Der er to forskellige metoder indbygget i forskellige printere, så dette undgås: Ved normal lukning afslutter printeren med at sprøjte lidt luft ud i stedet for blæk – det gør den ikke, hvis du slukker for strømmen (eller bruger en strømskinne, der slukker for strømmen, når du lukker din PC). Den anden metode er, at køre en beskeden renseproces en gang om ugen eller lignende, hvis printeren er tændt. Problemet er størst for printere, der bruges sjældent, fx en printer i sommerhuset eller lignende. Eksperimenter med en (ældre) HP blækprinter har fået nogen til konsekvent at udskrive en testside hver 5-6 uge, hvis printeren ikke benyttes.

Hvis du slukker for strømmen til printeren vil du i øvrigt også få større blækforbrug: Når printeren tændes igen ovenpå et sådant “chok”, vil den starte med at køre en renseproces og det bruger blæk, som du ikke har nogen nytte af.