Sikkerhedstip nr 1: Ekstra Windows bruger

posted in: Tips | 0

Den simpleste ting, som du selv kan gøre for at øge sikkerheden på din Windows PC er at oprette en ekstra bruger. Det skal være en standardbruger, så du ikke uforvarende (fx ved besøg på en hjemmeside med virus) kommer til at installere noget du ikke havde lyst til. Så den først oprettede bruger på din PC har administrative rettigheder, men den ekstra bruger, som er den du bruger til daglig, skal være en standardbruger. Hvis du er logget ind som standardbrugeren og skal installere noget bliver du spurgt om password til Administratorkontoen og det er så det.

Hvis du skulle blive ramt af fx Ukash ransomware (se vores oversigt med advarsler mod bondefangere), så vil en ekstra bruger også give de bedste muligheder for at slippe af med det igen.