Bitcoin svindel

DR har lavet en god dokumentar og en række artikler om bitcoin-svindel: Tilbud om “nemt tjente penge” bliver serveret under dække af diverse kendisser, og når først man er blevet lokket ind i løvens hule, så kender svindlerne de knapper, de skal trykke på for at få narret endnu flere penge ud af folk: “Du kan godt få din store gevinst udbetalt, men du skal lige indbetale et stort beløb for at det kan lade sig gøre”. “Jeg kan godt hjælpe dig, hvis du har bare lidt penge til at investere – kan du ikke låne lidt af din gamle far?”

Det er fuldstændig utilstedeligt og hjerteløst og de burde sættes på vand og brød i Rwanda. Men det danske politi fremstår som de rene nokkefår i sagen – de kan ikke finde ud af at efterforske sagerne og de synes at det går bedre. Suk.

Svindlerne er afhængige af vores godtroenhed men i et vist omfang også afhængige af de services, de kan benytte hos relativt lovlydige firmaer og her burde politiet vel have en mulighed for at indskærpe at medvirken til kriminalitet også er en forbrydelse. Her er fx en annonce, jeg har fået serveret i Microsoft Solitaire Collection – altså det der engang var et tidsfordriv ved navn Syvkabale, men som nu er lavet om til en Microsoft reklameplatform. Jeg går ud fra at de tjener penge på at vise annoncer, så når det er ren svindel, burde de indkaldes til byretten:

Bare lige for god ordens skyld: Bitcoin er absolut intet værd i sig selv. Den har den værdi, som køberne tiltror den og det udnyttes blandt andet til spekulation (som heller ikke skaber nogen værdier, men blot hiver penge ud af det almindelige kredsløb) og så altså til svindel og bedrag, fordi enhver kan kalde sig bitcoin-forhandler.