3,8 mia kr stjålet i hack af kryptovaluta

Det er lykkedes en hacker at bryde ind i en kryptochain og stjæle $611 millioner. Og ingen aner hvor han sidder. Olsenbandens metoder med trykluftbor under Det kongelige Teater er så meget fortid. I jagten på hackeren fandt man hans “token” og blokerede det – det blev opdaget af en formodentligt tilfældig bruger, som fortalte ham, at han var blacklistet – som tak fik brugeren tilsendt kryptovaluta svarende til $42.000 som tak for informationen. Det er jo fuldstændig uvirkeligt, det der foregår.

Men det man kan være nogenlunde sikker på, er at de værdier, der bevæger sig rundt i kryptovalutaens verden på et eller andet tidspunkt trækker den tilsvarende værdi ud af almindelige menneskers verden. Hvis der – hvilket ikke er usandsynligt – er penge der stammer fra hvidvask efter kriminelle aktiviteter, så er det ikke uden omkostninger for almindelige mennesker, uanset om det foregår via en almindelig bank eller via kryptovaluta.

Finansverdenen er så meget en falliterklæring – men det er stadig, de der har magten i den, der bestemmer alle andre steder. Suk.