Find vandreture

posted in: Internet, Tips | 0

For tiden er der mange, der lærer at bruge den danske natur endnu mere end tidligere. Og forhåbentligt også at sætte stor pris på det. Og det er der flere organisationer, der gerne vil hjælpe os med. Det seneste udspil er Google, der nu har inkluderet vandreture på deres kort (https://maps.google.dk). Eller rettere: Det siger de, de har gjort. Når jeg i Google Maps søgefeltet søger efter “vandreområde” som man skal ifølge annonceringen fra Dansk Vandrelaug (Google og DVL viser vej til 288 vandrestier) viser kortet en række røde nåle, men uanset hvor langt jeg zoomer ind som vises ingen sti. Og nålene peger på herligheder som “Vandreture i Skotland”, “Duemor og far” m.v. Den ganske relevante “Cylsti Gladsaxe-Valby via Smørmosen” viser (bortset fra stavefejlen) en stump landevej.

Det plejer Google at kunne gøre betydeligt bedre, så måske har de forbedret det, når du prøver. Men ellers så kan du gå til andre kilder til at finde vandreture:

Dansk Vandrelaugs kvalitetsstier.

Kløverstier fra Friluftsrådet.

SPORs vandrestier

Politivennens byvandringer (Erik Nicolaisen Høys byvandringer med udgangspunkt i det længst hedengangne tidsskrift Politivennen)

Egne og andres vandreruter kan gemmes og findes med Viewranger.

https://my.viewranger.com/

Her er DVLs vejledning til nogen af de ting, du kan med Viewranger:

“Viewranger er en gratis app, der håndterer både gratis kort, f.eks. Open Street Map, og købte kort, f.eks. 1:25.000 kort fra Kort og Matrikelstyrelsen. Viewranger kan også importere og eksportere GPX-spor samt vandreruter.

Læs mere om Viewranger på teknikalt.dk inklusive punktet opret og hent ruter  på viewRanger.
På my.viewranger.com ser du din egen Viewranger-profil, egne spor og så kan du søge på andres.
På Viewrangers youtube-kanal finder du en række vejledninger.”

Hvis du gerne vil have forslag til en tur, hvor børn eller børnebørn synes det er sjovt, så søg på Google Maps efter “Glemte kæmper” eller “Dambo”:

Eller brug Thomas Dambos egen hjemmeside med kort og vejledning til eftersøgning af glemte kæmper.