Rydder du op i e-mails?

posted in: Internet | 0

Daglige tilbudsmails, besked om opdateringer på Facebook, opfordringer til at støtte dette og hint, nyhedsbreve som jeg ikke husker at have bedt om o.s.v.. Min postkasse modtager dagligt masser af mails. Og hvad så – harddiskplads har jeg jo rigeligt af. Medmindre din PC er udstyret med SSD lagring – det er dyrere og derfor som regel ikke installeret i helt så rigelige mængder.

Eller hvis nu, du i virkeligheden har din mail liggende på en mailløsning i skyen (fx Gmail, hotmail eller Microsoft 365): Det fylder stadig ikke mere end hvis du havde det liggende på din egen harddisk, men hvor din egen harddisk havde den ledige plads så bliver der købt diskkapacitet i forhold til behovet på de store sky-løsninger med tusinder, ja millioner af brugere. Og så gør det faktisk en forskel om du rydder op eller ej. Nok ikke for dig, men i forhold til det samlede ressourceforbrug.

Det har ATEA i Norge regnet på og selv om jeg ikke er helt enig med dem i alle deres regnemetoder, så er et resultat, der antyder, at hvis alle nordmænd hver sletter én mail, så svarer det til samme udslip som kommer fra en dieselbil, der kører 10 gange på langs af Norge. Og det er langt.

De har flere interessante sammenligninger her: atea.no atea vore beregninger