Problemer på borger.dk

Vi har oplevet, at brugere af borger.dk ikke har kunnet få adgang til oversigten over ydelser og gæld. Det kan løses ved at ændre på cookie og popup indstillingerne i din browser.

Det pågældende skærmbillede vises fra en anden internetadresse end borger.dk (https://borgeroplysning.borgerservice.dk/Ydelser/?p=borgerdk&k=xxx, hvor xxx er kommunenummeret, fx 101 for København) og samtidigt så benytter man på borger.dk (eller den side de stiller om til) nogle cookies, som kommer fra tredjepart. Bedømt ud fra navnet er det noget (skrammel) som borger.dk har indført med henblik på forbedring af sidens funktionalitet. Havde de dog bare ladet være.

For samtidigt har alle de større browsere (Chrome, Firefox, Edge) strammet reglerne vedrørende tredjepartscookies, så den slags – med god grund – ikke automatisk tillades. Så hvis du vil have disse oplysninger fra borger.dk (og gerne vil hjælpe dem med at bruge din, min og deres egen tid på måske at forbedre hjemmesiden), så skal du ind i browserindstillingerne og give lidt ekstra tilladelser til borger.dk. Hvis du har problemer med brug af en af browserne kan de prøve med en af de andre:

I Edge vil du i første omgang få vist en tom side, som du skal acceptere (Tjek på hængelåsen foran adressen at der er givet tilladelse til “Automatisk medieafspilning”) og derefter burde det virke i næste forsøg. Alternativt kan du ændre de generelle indstillinger i Edge ved at vælge indstillingsmenuen (tre vandrette prikker i øverste højre side), så du generelt tillader tredjeparts cookies.

I Firefox vil du få vist et rødt skjold foran adressen, hvis noget er blokeret – klik på skjoldet og slå blokering fra eller giv de tilladelser, du har brug for.

Chrome er næsten lige så brugervenlig som Firefox. Her finder du et ikon med en lille rød prik i højre side på adresselinjen hvis noget er blokeret. Klik på dette ikon og brug derefter “Valgmuligheder” for at få adgang til at ændre tilladelser for denne side.

Da borger.dk henter og viser informationer fra andre sider (andre adresser) kan det være nødvendigt at give tilladelser flere gange før det hænger sammen.