Mini printserver

posted in: Linux, Netværk | 0

Vi er ret begejstrede for at lave simple løsninger, som løser opgaver, som “de store” ikke har fundet det interessant at løse. Som fx vores mini printserver, InfoShare M2P, som kan have tilsluttet op til 4 printere via USB stik (og alle netværkets netværksprintere). Det er dog ikke det, der gør den speciel, men den kan også printe fra din smartphone eller web-applikation eller noget andet, der kan sende en pdf fil med en email. Boksen venter på at der kommer emails på en email adresse og printer så den vedlagte pdf på den printer, der er defineret som standardprinter.

Udviklingen startede fordi vi stødte på behovet for at kunne printe fra diverse web applikationer på specielle printere: bon-printere, label-printere, plastikkort-printere, som kun havde USB forbindelser. Vi kunne selvfølgelig have sat det op på en Windows PC (og det ville nok have været betydeligt nemmere), men det ville have været dyrere og have fyldt mere.

Og når nu vi var i gang, så lavede vi lige en lille udvidelse, så boksen også kan fungere som VPN server: Altså at du kan have en PC med på rejsen eller i sommerhuset eller ….. og alligevel have fuld adgang til kontorets netværk, som om du sad der. Altså lige bortset fra den reducerede overførselshastighed.

Teknik

Æsken indeholder en Raspberry Pi 3 med Raspbian (en Debian Linux) operativsystemet. Vi benytter CUPS printeradministration med vores egen simplere brugergrænseflade, vores egen Python mailklient og qemu udvidelsen til at muliggøre brug af printerdrivere skrevet til i386 processorer (Raspberry Pi benytter en ARM processor). VPN løsningen er lavet med en OpenVPN server. Der er mere om Linux print metoder her.

Pris:

InfoShare M2P Box, system, strømforsyning: 760 kr + moms

Hvis du selv har en Raspberry Pi 3, kan du også nøjes med at bestille systemet uden boksen. Det leverer vi så på et 8 GB micro SD kort for 240 kr + moms.

(ved direkte bestilling fra InfoShare på admin @ infoshare . dk)