Chromes ubændige informationsindsamling

posted in: Linux, Mac, iPad, iPhone, Windows | 0

Jeg er ikke meget for at indrømme det, når det vedrører IT, men jeg blev overrasket: Når du starter Chrome browseren, så beder Google dig om at logge ind. Jeg klikker altid på “Nej tak” og tænker ikke mere på det. Men nogen logger ind. Og så får de adgang til de bogmærker m.v. som de har oprettet på en anden PC. Smart. Eller?

Det er nemlig ikke kun bogmærker, der på denne måde spredes. Det gælder fx også browserens historik. Så da en af mine medarbejdere havde logget ind på Google i Chrome browseren og ikke logget sig ud igen, så havde den næste medarbejder, der brugte Chrome på samme PC pludselig adgang til at læse historikken for de sider som den første medarbejder sad og besøgte på sin hjemme-PC. I hvad han formodentligt troede var fred og ro.

Så – hvis du bruger Chrome: Enten lad være med at logge ind (Brug “Nej tak, ikke nu”) eller husk at slette historik og logge ud.