EXIF GPS information

posted in: Internet, Software | 0

Dine billedfiler indeholder ikke kun billedet, men sandsynligvis også en mængde informationer om hvor, hvordan og hvornår billedet er taget. Såkaldte EXIF og EXIF GPS (eller Geodata) informationer som kan gemmes i jpg og raw fotofiler.

På de Nextcloud servere vi sætter op plejer vi at inkludere en kort-funktion, der læser billedernes geodata og viser dine billeder placeret på et passende verdens-/europa-/danmarkskort. Ret smart. Man kan så zoom’e ind på et område og få mere og mere præcise informationer om hvor billedet er taget.

Men der kan opstå fejl i EXIF GSM oplysningerne, så det er rart at kunne rette disse oplysninger. Der er flere programmer, der kan gøre det, men vi bruger primært Geosetter og Exif Pilot. Man kan også bruge det til at registrere andre oplysninger om billedet: Motiv, copyright, lysforhold etc. etc. Det er ikke specielt kompliceret: Hent programmets installationsfil via henvisningen ovenfor og kør den. Start programmet og vælg en mappe med billeder.

Geosetter kan gemme Exif og Exif GSM data i en skabelon, så man kan indlæse disse oplysninger på andre billeder, hvis man fx har billeder fra samme sted/begivenhed som tilfældigvis mangler Exif eller har forkerte oplysninger.

Eller du kan bruge det til at lægge Exif Gsm data på en illustration, instruktion eller lignende som vedrører et bestemt geografisk sted, men dog ikke er billede, der er taget på stedet.

Her er en oversigt over flere andre Windows-programmer, der giver adgang til Exif data: listoffreeware.com free-exif-editor-software .