En time er en time er en time

posted in: Internet | 0

Timebanking er en ny (siden 1980’erne) måde at sætte frivilligt arbejde i system på: Uanset om du som frivillig hjælper passer børn, slår græs, hjælper med it-support, viser rundt på en byvandring eller maler et plankeværk, så er en times arbejde en times arbejde og du sætter den tid, du arbejder ind i time-banken og kan bruge det til at “betale” for den hjælp, du selv har behov for.

Flere steder i USA og UK har man sat det i system, så alle i fx et lokalsamfund kan annoncere hvad de er gode til og på den måde gøre det nemmere at finde frivilligt hjælpearbejde. Den slags gør man selvfølgeligt med et it-system, så der er flere af slagsen, fx CommunityWeaver3 og TimeOnline2.

TEDx 18 minutter om TimeBanking erfaringer i UK: Kamp mod ensomhed og styrkelse af lokalsamfund og integration af flygtninge.

Du kan søge efter flere oplysninger på nettet eller starte med disse sider: Timebanking UK: a guide for setting up your own time bank, Timebanks | TimeBanks.Org (U.S.A.), Welcome to the Timebanking UK website – Timebanking UK, Welcome to Timebanking | Timebanking (Australien), The Timebanking Definition Explained for Beginners (nomos.net), Time banking – Wikipedia (svensk), Timebank.cc. Your time is currency! (Holland, Belgien).