Tjek harddiskens helbred

posted in: Hjælpeprogrammer, Windows | 0

Harddisken (eller SSD lageret) inde i maven på din computer er der hvor alle dine programmer, dokumenter, billeder o.s.v. hviler sig når maskinen er slukket. Og for en sags skyld også når den kører, men du ikke lige bruger det pågældende program eller dokument. Så hvis den går i stykker, så er det kun din backup (for sådan en har du selvfølgelig), der kan hjælpe dig med at få dine data tilbage igen.

Så det kan være en ret god idé at holde øje med harddiskens tilstand – er den ved at få det dårligt og trænge til udskiftning?

Windows indbyggede diskkontrol, chkdsk, finder du ved at åbne stifinder, højreklikke på den harddisk, du vil tjekke (typisk den, der har C: i navnet) og vælge Egenskaber, derefter fanen Funktioner og knappen [Undersøg] og teksten Scan nu.

Du kan også bruge et lille hjælpeprogram fra Carifred: Clear Disk Info. Det er nemmere at bruge og det giver dig flere og lettere forståelige informationer (desværre på engelsk). Du kan fx også bruge det til at tjekke helbredet af en USB nøgle som du vil bruge til arkivering eller dataudveksling.

Carifred.com har i øvrigt også en del andre hjælpeprogrammer til Windows, herunder et backup program.