Microsoft: Tech-giganter er en fare for demokratiet

posted in: Internet | 0

Det har jeg og mange andre sagt i lang tid, men måske kan det gøre en forskel, når det er en Microsoft leder som Brad Smith, der siger det. Se omtalen hos version2.

Facebook har været genstand for den amerikanske kongres’ undersøgelser mens Google holdt lav profil, men nu har Republikanerne indledt en undersøgelse overfor Google fordi de mener, at Google har prioriteret Demokraterne højere. Se fx Cnet omtale. Google siger, at de bruger helt politisk neutrale algoritmer til at prioritere. Men neutrale algoritmer kan godt give et ikke-neutralt resultat – det så vi under sidste folketingsvalg, hvor det Google ejede Youtube i uhørt grad prioriterede Stram Kurs videoer. Det gør de ikke længere fordi de indeholder noget der er imod Googles principper. Men det er skræmmende at et privat firma kan have principper, der er afgørende for hvilke nyheder, vi præsenteres for.