DeepNude

posted in: Internet | 0

Alberto har skrevet et program, der kan fjerne bikinien fra kvinder. D.v.s. det kan det jo ikke, men det kan erstatte billedet af en bikini med noget, der muligvis godt kunne se sådan cirka sådan ud under bikinien. Programmet kan ikke fjerne overfrakker og ikke fjerne badebukser fra mænd, så det er ikke noget voldsomt godt røntgensystem. Men det har vakt en del forargelse, se fx dr.dk: skræmmende-app-piller-digitalt-tøjet-af-kvinder og som konsekvens har Alberto fjernet programmet de steder, hvor han havde lagt det til download og salg: theverge.com: deepnude-shuts-down-deepfake-nude-ai-app. Og det er vel i grunden ikke så galt.

Men det undrer mig at forargelsen nærmest afløses af begejstring, når det er store multinationale selskaber, der står bag, som fx Adobes arbejde med at lave Fake Voice, hvor de kan få en hvilken som helst person til at lægge stemme til en hvilken som helst tale og Samsungs (og flere andres) arbejde med DeepFake, hvor fx kendte personers ansigtstræk lægges over på en hvilken som helst anden person.

Selv om jeg glæder mig til at se og høre Clint Eastwoods ansigt på RuPauls krop synge “Messieur le President” med Christian Arhoffs stemme, så ville jeg dog hellere opleve, at de store multinationale tech-selskaber brugte deres armkræfter på at udvikle noget, der billigt og brugervenligt kunne afsløre ethvert manipuleret dokument. Men jeg kommer nok til at vente længe. Tænk at vore demokratiske samfundssystemer skal være afhængige af, at et privat firma vil investere i at udvikle noget, der kan beskytte os mod manipulation.