Nyheder – propaganda – fake news

posted in: Internet, Tips | 0

Jeg faldt over filmen “Beware of Images” fra 2016 om “billedets historie“. Og om teknologierne og ikke mindst ejerskaberne bag. Den er alt for lang men rigtig god, hvis man gerne vil have indsigt i, hvordan billeder, tekst og digital information op gennem tiden er blevet brugt til kommunikation. Og om de teknologiske udviklinger fra fønikierne til Facebook.

Filmen giver stop til eftertanke med hensyn til grænsen mellem fake news og nyheder: Skelnen mellem sandt og falsk er vigtig, men den overvældende mængde af informationer, som vi har adgang til betyder at det har enorm indflydelse, hvilke nyheder, der er lettere tilgængelige end andre. Og hvilke nyheder, vi slet ikke får adgang til.

Se den og bliv oplyst. Det kom fx bag på mig at Copyright bestemmelserne i første omgang blev lavet for at fremme informationsdeling og videreudvikling på baggrund af tidligere værker. Ganske tankevækkende.