Sikker mail

Med indførelsen af GDPR er det blevet højtid for etablering af sikker mail. I korte træk, så kræver sikker mail (både muligheden for at underskrive digitalt og for at sende krypteret) et medarbejdercertifikat fra NETS og et mailprogram, der understøtter sikker mail: Thunderbird på Mac/Linux/Windows og Outlook på Windows. Medarbejdercertifikatet skal være beregnet til brug sammen med sikker mail og det kan være nødvendigt, at ændre indstillingen (tilføje denne mulighed) i NETS registrering, fx hvis du tidligere kun har brugt den tilknyttede digitale signatur til login på e-boks, skat m.v. Det gør man ved at logge ind som virksomhedens certifikat administrator (det første medarbejdercertifikat, du fik udstedt). De første 3 medarbejdercertifikater er fortsat gratis.

Min ældre artikel om opsætningen er fortsat gældende:sikker-e-mail.

Man kan også bruge en mailservice, som fx RPost, til at sende sikker mail. Det er noget dyrere, men giver til gengæld også mulighed for, at man kan registrere og dokumentere afsendelsen af sine mail m.v.