Facebook sikkerhed

posted in: Internet | 0

Jeg beklager den misvisende overskrift. Det er jo et ikke-eksisterende begreb: Du leverer data til Facebook og Facebook lever af at sælge dem, enten i form af profilering af de annoncer, der vises på Facebook eller til tredjepart.

Du kan dog gøre en lille smule for at forbedre din sikkerhed i forhold til Facebook. Noget af det vigtigste er, at du ALDRIG må bruge Facebook login oplysninger til at logge ind andre steder: Dine oplysninger spredes lynhurtigt: Både det du skriver “det andet sted” til Facebook og profiloplysninger fra Facebook til “det andet sted”.

På din profil i Facebook kan du se mere om hvilke andre applikationer, du har forbundet Facebook med – se fx denne vejledning: interestingengineering.com heres-how-you-can-remove-permissions-for-third-party-apps-to-access-your-facebook-info

Der er andre, der har gjort mere ud af at forske i hvordan Facebook brugere kan hjælpes og du kan fx hente hjælp i browser-udvidelsen Fluff Busting Purity (Facebook kunne ikke lide at FB stod for Facebook, så navnet er blevet ændret), som fjerner annoncer m.v. fra din Facebook side, når du ser på den med din browser. Du finder den her: www.fbpurity.com.