Facebook fremturer

Det er kun kort tid siden, at Facebook kom i kraftig modvind for deres udlevering af 85 mill. brugeres data til Cambridge Analytica og nu har vi så set de første par dele af deres reaktion: Mark Zuckerberg kom både overfor pressen og overfor USAs kongres givet udtryk for at det vil gøre det bedre og vise sig værdige til at passe på deres brugeres data. Samme sang har deres cicedirektør Adam Mosseri sunget i DK: Altinget: Facebook undskylderMen ord er jo taknemmelige.

De første konkrete ændringer, jeg har set er nærmest det stik modsatte:

  1. Facebook flytter deres data vedr. brugere udenfor Europa væk fra Irland, så de ikke skal blive omfattet af EUs GDPR regler.
  2. Ved login på Facebook bliver man bedt om, at acceptere “nye brugerbetingelser” De er en blanding af en accept af deres ansigtsgenkendelse (lad være med det!) og generelle ændinger som enten er så lange at ingen læser dem eller så kortfattede at man ingenting får at vide. Men nu fortæller de i det mindste, at de indsamler data om dig, selv om du ikke er på Facebook: “Vi modtager data fra annoncører, appudviklere og udgivere om dig og dine interaktioner med dem uden for Facebook-virksomhedernes produkter.”

Skal vi ikke se at få det distribuerede alternativ op at stå, som vi taler om her i bloggen.