Spot fake news og fake billeder.

posted in: Internet, Tips | 0

Her på siden kan du finde en del ældre artikler om hvordan du kan vurdere nyheder og billeder (søg efter fake news i søgeboksen ovenfor), så denne artikel er blot en lille opdatering.

MandagMorgen skriver også med spredte mellemrum om fake news og de har en oversigt over emnet her på TjekDet.

Hvis du bruger Chrome kan du let foretage en billedsøgning for at finde billeder, der ligner noget du ikke rigtigt tror på. Eller du kan kopiere billedet (eller billedets URL adresse – højreklik på billedet og se hvad du har mulighed for at gemme) og bruge TinEye til at søge efter lignende billeder. (Højreklik på billedet nedenfor og vælg “Kopier billedadresse” og indsæt så adressen i søgefeltet på TinEye – du skal hen på side 3 – 4 stykker før det originale billede begynder at dukke op.)

Google har en vejledning i billedsøgning her.