Ccleaner hacket

Ccleaner er et af de mest udbredte og et af de bedste programmer til at rydde op på en Windows PC. Ikke mindst på grund af programmets evne til at rydde op i Windows Registry – et overfyldt Registry med mange forkerte registreringer kan sagtens gøre en Windows PC mærkbart langsommere. Vi anbefaler jævnligt Ccleaner, fx her: http://www.okedb.dk/2016/12/17/langsom-pc-hvorfor/ men nu skal vi så også advare mod en bestemt udgave af Ccleaner:

Det var lykkedes for kriminelle hackere, at skaffe sig adgang til Ccleaners udviklingsmiljø og lægge en trojansk hest ind i Ccleaner gratis-version 5.33, 32 bit (og deres cloudversion). Tidligere og senere versioner, såvel som 64 bit versioner har ikke problemet. Version 5.33 var blevet hacket d. 15. august og Piriform udgav version 5.34 d. 12. september, så hvis du har opdateret Ccleaner 32 bir version mellem disse to datoer skal du straks opdatere til en nyere version.

Flere konkurrerende softwareudviklere har selvfølgelig brugt dette til at “annoncere” for deres eget produkt. Vi har dog ikke lyst til at skifte til noget vi kender endnu mindre.

PC World skriver om sagen her: Ccleaner infected with malware .