NemID på Mac

posted in: Mac, iPad, iPhone | 0

Hvis du vil læse din virk.dk e-boks fra en Mac skal du selvfølgelig have installeret NemId på Mac’en. Og det skal selvfølgelig ikke være for nemt, så der skal laves et par armbøjninger, som ikke er nødvendige på en PC. Og vejledningen er godt gemt.

Hvis du allerede har dit NemId certifikat installeret på en PC, kan du finde et program til at danne en sikkerhedskopi (Start – Alle programer – NemID – Tag sikkerhedskopi). Og hvis du også kender password, så dannes der nu en .html fil med certifikatet.

Denne html fil kopierer du til din Mac og så kan du følge vejledningen her: nets.eu indlæs medarbejdersignatur på Mac.

En kort – men lidt mere forklarende – udgave af vejledningen:

Du skal have Java installeret og opdateret på din Mac.

Hvis metoden nedenfor fejler i Safari bør du hente og installere Firefox på din Mac (men det har du selvfølgelig i forvejen)

Du sal først have lavet nogle opsætninger, der gør Mac’en klar til at modtage et certifikat. Det gør du ved at gå til denne adresse og acceptere de valg som du bliver foreslået: Medarbejdersignatur log på (Det er egentligt et normalt login billede, men Mac’en kender endnu ikke nogen medarbejdersignaturer, så du kan ikke vælge en signatur)

Nu kan du lægge certifikatfilen (.html) på plads:

Åbn et Finder-vindue hvor du kan se .html filen.

Åbn endnu et Findervindue, vælg menuen Gå og punktet Gå til og indtast ~/.oces og tryk på Gå (~ er Alt + ^)

Nu trækker du .html filen over i det nye vindue, der er åbnet, genstarter Safari eller Firefox og du kan logge på med medarbejdersignatur.