Advarsel: Apple Music stjæler din musik

Apple er så flinke, så når du abonnerer på Apple Music så uploader de alt hvad du har af musik på din Mac/PC og sletter det på din harddisk. Når du så har lyst til at høre det, så streamer de musikken tilbage til dig. Så længe du fortsat er abonnent. For mig lyder det som simpelt tyveri, men du har selvfølgelig fraskrevet dig alle rettigheder, da du tegnede abonnementet.

Ud over tyveriet, så giver det en mængde problemer:

  • Hvis du fx selv producerer musik og har gemt resultatet i en Wav fil med bedre opløsning, så laver Apple det om til mp3 – og din fil er væk.
  • Hvis du har et nummer (kunstner og titel og ?) som Apple mener de har i forvejen, så forsvinder din udgave – også selv om det måske var en speciel indstilling
  • Når dit abonnement ophører (fx et gratis prøveabonnement), så har du ikke længere adgang til din egen musik.
  • Hvis du ikke har internetforbindelse, så har du ikke adgang til din egen musik.

Det forvirrer så begreberne lidt, at det ikke sker med alle musikfiler og det ikke nødvendigvis sker umiddelbart efter starten på abonnementet (eksempelvis i artiklen nedenfor var det efter 8 mdr). Men hvis du gerne vil tilmelde dig Apple Music, så husk: Backup, backup, backup.

I det konkrete tilfælde vil jeg mene at det burde politianmeldes: Handelsbetingelser bør ikke kunne sætte straffeloven ud af kraft. Men generelt afspejler det desværre også en tendens til at nogle firmaer er blevet så store og har en monopollignende stilling, så de tror, de kan tillade sig alt med hensyn til ændringer at dit arbejdsredskab, indsamling af personlige oplysninger og altså også tyveri.

Se James Pinkstones beretning (på engelsk).