Hvad laver PCen?

posted in: Windows | 0

En Windows PC har en indbygget Taskmanager (Jobliste) som både kan vise hvad PC’en har travlt med og som kan bruges til at stoppe programmer, som ikke kan finde ud af at stoppe sig selv eller som man ved ikke har nogen berettigelse. Du starter den let ved samtidigt at trykke på Ctrl+Alt+Del (hold Ctrl og Alt tasterne nede mens du trykker på Del) eller ved at højreklikke på proceslinien i bunden og vælge Start jobliste. Det er et glimrende og hurtigt program, men der findes et par alternativer, som kan lidt ekstra.

Først og fremmest er der Microsofts egne SysInternals programmer  Process Monitor, Process Explorer og DiskMon (Se yderligere oplysninger ved at følge henvisningen til Microsofts side).

Der findes dog også en del 3. parts programmer og TechRepublic har her lavet en omtale af et par stykker: http://www.techrepublic.com/blog/five-apps/five-good-replacements-for-windows-task-manager/.

“Tjenester” er alt det, der kører i baggrunden og som blev startet ved PC’ens start, “Programmer” er det du selv har startet og som er åbent lige nu.  “Processer” er det hele og med angivelse af hvor meget CPU kraft og hvor meget hukommelse hver proces bruger lige nu.

Ashampoo_Snap_2016.06.08_12h50m00s_015_