VIP svindel angriber nu foreninger

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

HUSK det nu: Altid to personer til at godkende (større) udbetalinger og altid to kommunikationsformer: En email, og heller ikke svar på en email, er ikke nok, hvis du skal være sikker på, at den besked, du har fået kommer fra den, det ser ud til.

Der er flere sager med VIP fraud, hvor kassereren i store organisationer er blevet narret til at overføre store beløb til svindlere, men nu ser det ud til, at disse svindlere har kastet sig over sportsforeninger og lignende. Se denne omtale på dr.dk: danske idraetsforeninger plages af it svindel

Det enkleste er blot at have en aftale om, at alle udbetalinger over en vis grænse skal telefonisk bekræftes, men hvis det at en eller anden grund er for besværligt, kan man også benytte andre former for “to veje”: SMS, hjemmesideformular, alternativ email, privat besked på socialt netværk, o.s.v. – blot det er to uafhængige veje.