Amatørkriminelle

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Tips | 0

Engang i mellem kan man blive helt fornøjet når man modtager en totalt ubehjælpsom phisingmail – det er da rart, at de kriminelle også kan opføre sig som håbløse amatører. Se engang nedenstående, der stort set er gennemskuelig på alle de punkter, den kan være:

  • Mit anvirusprogram (Avast) har fanget den vedlagte fil
  • Hvor mange betalingsinstitutioner sender besked fra en gmail konto
  • .. og fra deres iPhone
  • Og samme besked med samme vedlagte bekræftelse til flere modtagere (undisclosed recipients)
  • .. som i øvrigt er helt anonyme (ingen “Kære Jens Jensen” i mailen) incl en anonym kunde

Men når man så er færdig med at grine, så er det alligevel sørgerligt: Virus software er så let tilgængelig at ttalt amatører ikke har problemer med at få fat i det og spam mails fylder mere af vores internet kapacitet end alle “rigtige mails”, Amatører eller ej – det er uacceptabelt.