Facebook konkurrencer og spil

Jeg rører aldrig en Facebook invitation til et spil eller en konkurrence. Der er såmænd nok nogle af dem, der er ægte nok, men risikoen for at det er en phising kampagne, som kun går ud på at få fat i dine identitetsoplysninger (og i nogle tilfælde også din venneliste) er overhængende. Så hvis du bliver fristet, så klik aldrig på den henvisning du bliver præsenteret for, men find i stedet selv frem til konkurrenceudbyderens egen hjemmeside eller facebook side for at se om den også er omtalt der.

Måske giver du bare “ufarlige” oplysninger, som også kan findes på anden måde, men du giver dem til phising-pirater, som derefter kan sælge dem til andre, der kan sørge for at du bliver udsat for en shitstorm af mail og telefoner af mere eller mindre tvivlsomme tilbud.

Så: Pas på! Det er en farlig verden, derude.

DR har et eksempel her: facebook svindlere går efter storcentre