Yousee phishing

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Det sker jo igen og igen og igen at der sendes mails som prøver at narre dig til at klikke på et eller andet som så vil blive brugt til at franarre dig personoplysninger eller plante en virus, så man gider næsten ikke at blive ved med at advare mod det, men desværre bliver svindlerne dygtigere og dygtigere, så husk nogle få hovedregler:

En mail fra nogen, du kender: Dit teleselskab, din bank, en offentlig myndighed indeholder meget sjældent en henvisning som du skal klikke på, så hvis du følger en sådan henvisning så har du allerede gjort dig selv mere følsom. Gå i stedet ind på den pågældende organisations hjemmeside UDEN af benytte henvisningen i mailen og find så der, de oplysninger, som skulle være så vigtige.

Følg aldrig en henvisning som peger på en “forkortet url” som fx bit.ly/et-eller-andet – hvis ikke du kan se hvor henvisningen peger hen så skriv i stedet til afsenderen og bed om en fuldstændig url.

Enhver henvisning – på en hjemmeside eller i en mail – kan tjekkes ved at placere pilen på henvisningen UDEN at klikke og læs så (typisk forneden) hvor henvisningen går hen. Her har jeg indsat det som mit mailprogram (Thunderbird) skriver nederst når jeg peger på den grønne henvisning:

Et par andre afsløringer i denne mail: De kender mit kundenummer, men ikke mit navn (Hej,), Ikke korrekturlæst: Starter med lille f. Flere sætninger afslører, at der er tale om en maskinoversættelse til dansk: Hvis du ikke ville formulere dig som i denne mail, så ville en ægte Yousee medarbejder nok heller ikke (forhåbentligt).