Nyt telefonsystem freder privatlivet

posted in: Internet, Smartphones | 0

Det mest brugte system til telefoner er Android, som er udviklet af Google. Og Google står også bag mange af vores favoritprogrammer på telefonen. En amerikansk undersøgelse siger at en Android smartphone dagligt sender 12 MB data til Google. Og en Apple iPhone sender 6 MB til Google.

Det har fået bl.a. Gaël Duval som i sin tid stod bag Mandrake Linux til at udvikle et telefonsystem, der fjerner (næsten) alle de dataoverførsler til Google, som ligger i en almindelig Android telefon med almindelige Google services.

Systemet hedder /e/OS og IDA har interviewet Gaël om det: Driving IT-talk: How /e/OS can make smartphones more ethical – Zoom

Du kan selvfølgelig også blot læse om det på Wikipedia eller gå direkte til Gitlab og hente systemet.