Endomondo app’en nedlægges

posted in: Smart data, Smartphones | 0

Under Armor købte det oprindeligt dansk udviklede Endomondo i 2015 og nu afliver de så app’en med årets udgang. Eller rettere, de afliver videreudvikling og support. De data, du har indsamlet i app’en om dine løbe, cykle, ski- o.s.v. ture vil stadig være tilgængelige for download frem til 31. marts 2021. Og hvad kan man så bruge det til? Jo, Under Armor synes at du skal gå over til at bruge UA MapMyRun i stedet og dine data fra Endomondo kan importeres i denne app.

Du kan se Under Armors annoncering her.

De fortæller ikke noget om hvorfor, de afliver en fremragende og enormt udbredt app som Endomondo, men det sker samtidigt med at de sælger MyFitnessPal til en kapitalfond, så måske er det en del af handlen. Eller måske er det fordi gratis udgaven er for god, fordi de gerne vil have mulighed for at bruge flere af dine data, for øget sammenkædning med deres smarte sportsudstyr – dit gæt er lige så godt som midt. MyFitnessPal var udsat for et alvorligt tab af data for 150 mill konti i marts 2018.

In February 2015, Endomondo was acquired by athletic apparel maker, Under Armour, for $85 million. Endomondo, at that time, had over 20 million users.[4][5][6] In October 2020, Under Armour announced that it was shutting down Endomondo and selling off MyFitnessPal to private equity firm Francisco Partners for $345 million

Her er guiden til eksport af dine data fra Endomondo: How to download your Endomondo user data – Endomondo

Jeg vil prøve at vende tilbage med yderligere information om hvordan UA MapMyRun adskiller sig fra Endomondo og om andre alternativer som fx GoogleMaps, My.viewranger.com, MapMyFitness, RunKeeper m.fl.

Cykeltur “hjem fra arbejde” – som starter og slutter samme sted.