Smitte-Stop på alternativ telefon

posted in: Internet, Tips | 0

Du har en telefon, du er glad for. Og du vil også gerne deltage i forsøget på elektronisk at begrænse udbredelsen af coronasmitte, men du er kan ikke installere smitte-stop fordi programmet kræver en nyere mobiltelefon end du har. Og du har ikke lige tænkt dig at bruge flere tusinde kroner på den konto. Så findes der en knap så dyr metode: Find en billig smartphone af nyere dato og installer app’en på den: App’en kræver ikke at der er et telefonnummer på telefonen, bare den lejlighedsvist forbindes til internettet via WiFi.

Smitte-Stop kræver: Telefoner med styresystemet Android skal som minimum være opdateret til version 6, skal understøtte Google Play Butik og have Google Play-tjenester installeret (minimum version 20.13.xx).

Det kan ikke anbefales at købe en Smartphone via Wish eller lignende kinesiske indkøbskanaler – blandt andet fordi oplysninger om Android-version kan være utroværdige. Vi plejer at købe en billig Nokia telefon hos Elgiganten, Harald Nyborg eller lignende – p.t. sælger Elgiganten en Nokia med Android 10 til 999 kr.

Opdatering 17.12: Smitte-stop kan nu installeres på ældre iPhone: Snart virker Smittestop også på gamle iPhones | Teknologi | DR

Til gengæld så virker notifikation ikke på alle Android telefoner. Besynderligt – der er da ikke problemer med at giver informationer når det drejer sig om mere eller mindre uønskede reklamer: Rasmus opdagede ved et tilfælde beskeder i Smittestop: Android-telefoner ramt af fejl i appen | Teknologi | DR